Chokladkompaniet

 

Igår gjorde jag ett besök hos relativt nystartade Chokladkompaniet på Södermalm i Stockholm.

Som den chokladälskare jag är tackade jag gladeligen ja när jag fick inbjudan av butiksansvarige Julia Edqvist.

Jag hade redan hört talas om deras butik och koncept att designa sin egen chokladkaka. Inspirationen och idén till butiken fick de när de rest runt i Europa där detta fenomen är vanligare än här i Sverige.

IMG_4156IMG_4150

Butiken ägs av Robert Fransson och Marcus Holmström och ligger på en väldigt mysig och lugn bakgata till Folkungagatan ett par minuters promenad från Medborgarplatsen. Där kan man i lugn och ro se på när de gjuter chokladkakor på beställning. Man pekar själv ut vilken typ av smaksättning man vill ha. I dags läget finns över 40 olika toppingar att välja mellan. Sen tar det ca 20 min innan kakan stelnat och förpackats i chokladkompaniets snygga chokladaskar. Vill man inte designa sin egen finns såklart även ett stort urval av olika sorters chokladkakor att välja mellan. Alla chokladkakor är gjorda av belgisk choklad. Den mörka chokladen är ekologisk och har en kakaohalt på 58% medan den ljusa har en kakaohalt på 33%.

Nu bor ju inte alla i Stockholm så därför är det ju extra bra att de även har en webbshop där du kan beställa dina chokladkakor och få de levererade hem till dörren.

När jag klev in i butiken togs jag emot av Julia som visade mig runt och lät mig smaka på några av deras egendesignade chokladkakor.

IMG_4226

Butiksansvarige Julia och praktikanten Alexander.

 

Mörk choklad med karamelliserade sesamfrön

Mörk choklad med karamelliserade sesamfrön.

 

Till vänster mörk choklad med frystorkade jordgubbar. Till höger Mörk choklad med torkade lingon

Till vänster mörk choklad med frystorkade jordgubbar. Till höger Mörk choklad med torkade lingon.

 

Till vänster ljuschoklad med kanel. I mitten ljuschoklad med chokladdoppad popping candy. Till höger ljuschoklad med krossade hasselnötter

Till vänster ljus choklad med kanel. I mitten ljus choklad med frystorkade jordgubbar och ljus choklad med chokladdoppad popping candy. Till höger ljus choklad med krossade hasselnötter.

När vi provsmakat och tittat runt i butiken Var det dags för mig att få designa min egen choklad. Vansinnigt spännande. Man började helt enkelt med att gjuta en kaka i en form. Inte helt enkelt att få till rätt mängd choklad i formen men jag lyckades ändå rätt bra=)

IMG_4201IMG_4211IMG_4176IMG_4178

Chokladkakan fick ligga på ett vibrerande galler en stund för att få bort eventuella luftbubblor. Sen var det dags för topping och de har som sagt mer än 40 olika smaker att välja mellan så det är lätt att hitta något man gillar.

IMG_4165IMG_4191

Här är några av mina kompositioner som jag även kommer att lotta ut i en tävling på min instagram.

Kommer att lotta ut totalt 8 st supergoda chokladkakor så håll utkik.

 

IMG_4186

Pistagenötter med kanderad basilika

IMG_4187

Kanderade sesamfrön med popping candy

IMG_4174

Viol med lakrits och cayennepeppar som jag tror är min favorit.

IMG_4215

 

När vi toppat de med mina favoriter så lät vi dom stelna i svalen i ca 20 minuter. Sen förpackas de i plast och en snygg kartong med Chokladkompaniets logga.

IMG_4216

Tycker att butiken är väl värd ett besök men har man inte möjlighet så tycker jag att webbshoppen ger ett väldigt trevligt intryck den också. En perfekt sak att ge bort i present nu till alla hjärtans dag. Varför inte utmana personalen i att slänga dit en text på chokladkakan. Jag vet att de övat=)

IMG_4166

Tusen tack till Chokladkompaniet för ett mycket trevligt besök. Vi ses snart igen!

// Fredrik

LogoBlackAndWhiteTextRight

Detta inlägg är en del av ett samarbete med Chokladkompaniet.

Share This