Kanske det snabbaste av julgodis man kan tänka sig. Eller julgodis förresten… det är ju lika gott året runt. Men jag gör det oftast till jul och varje år får jag massor av frågor på min Instagram, https://www.instagram.com/frallansmatochlantliv/?hl=sv , om receptet. Så här kommer det.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl socker

Gör så här

Koka upp socker och vatten i en kastrull.

Under tiden rostar du mandlarna i en torr stekpanna. Efter en stund kommer det att börja knäppa lite om mandlarna och då häller du ner dom i den kokande sockerlagen.

Rör nu med en slickepott oavbrutet tills de sockrar sig. Låt kastrullen stå på plattan hela tiden. Det kan ta en liten stund men så fort alla är täckta av torrt socker så drar du kastrullen från plattan och häller ut dom på ett bakplåtspapper för att svalna. Sära lite på dom och förvara de sen i en glasburk med lock.

Share This