Jajjemän!

Solen tittade fram nu på eftermiddagen och jag fick lite sommarfeeling för ett ögonblick.
Så jag gjorde ett par liter sangria.
När jag gjort sangria tidigare så slänger jag bara ihop nåt och det brukar ju alltid bli gott men nu passade jag på att skriva ner hur jag gjorde och resultatet kommer här. Vill man köra den alkoholfri så skippar man bara cognac och köper ett alkoholfritt vin istället. Precis lika gott.. nästan.

SANGRIA

  • 6 dl spanskt rött vin
  • 2 cl cognac
  • 2 stora kanelstänger
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 stjärnanis
  • 2 msk socker
  • 1 eko apelsin i skivor
  • 1 eko citron i skivor
  • ca 1liter 7-up

Gör så här:

Skiva frukten och lägg i en kanna. Lägg sedan i kryddor och socker.

IMG_5157IMG_5184IMG_5168

Slå på cognac och rött vin och rör om ordentligt.

IMG_5170IMG_5181IMG_5182

Täck kannan med plast. T ex den överlägsna Ninjaplasten och ställ i kylen i ca 5 timmar. Funkar att dricka efter 2 timmar oxå men låt den stå så länge som ni orkar vänta. Det är perfekt att göra den på morgonen och sen ta fram som en välkomstdrink eller liknande på kvällen.

IMG_5183

När det är dags att servera så skivar du upp lite fräscha apelsiner och citroner och petar ner tillsammans med ett gäng isbitar och en kanelstång i ett glas. Sila sen ner sangrian i glaset och toppa med 7-up. 50/50 brukar vara lagom.

Dekorera med en liten myntakvist.

IMG_5217

Svårare än så är det inte.

Nu hoppas vi bara på en riktigt varm och solig sommar.

Skål!

// Fredrik

IMG_5494

Share This