Äntligen Söndagkväll och en ny jobbvecka väntar om bara några timmar! Visst är det underbart! Jag längtar redan till klockan ringer imorgonbitti=)

Men innan dess så behöver man ju kolhydratladda lite… med choklad såklart. Vad annars?

Nu ska ni få mitt allra lyxigaste recept på varm choklad och den är kanske inget man ger ungarna till frukost direkt utan den kan snarare liknas vid en dessert eller en riktig gofika.

Jag har varit ute och snickrat större delen av den här dagen och när man då kommer in lite frusen och rosig om kinderna så är denna dryck perfekt. Jag brukar göra den med lite olika smaksättningar beroende på vad jag är sugen på. Idag blev det en skvätt mörk rom bl a. Men nu till receptet.


Det här behöver du ha hemma för att göra Frallans allra mumsigaste mumsmumschoklad.

IMG_6244

6 dl Vispgrädde

4 dl mjölk

100 g mörk choklad 70% kakaohalt

50 g Marabou mjölkchoklad

1 vaniljstång alternativt 1 tsk vaniljpulver

1 msk kakao

3,5-4 msk ljust muscovadosocker

10 hela seschuanpepparkorn (valfritt)

1 nypa flingsalt

4-8 cl mörk rom (valfritt)

Smaksättare

5 hela kardemummakärnor (valfritt)

1 liten kanelstång (valfritt)

1/2 röd chili skuren i skivor (valfritt)

Topping

Vispad grädde

Kakao att pudra med

Bananskiva

Så här gör du!

Börja med att koka upp grädden och låt den reducera ner på medelvärme tills endast 3,5-4 dl återstår. Detta tar en stund.

När den är klar ska den vara gulare till färgen och ha en segare konsistens och fått en mer karamelliserad karaktär.

IMG_6248IMG_6302IMG_6300

Värm under tiden upp mjölken tillsammans med vaniljstång, peppar, muscovado och de smaksättare du valt. Ge mjölken ett snabbt uppkok och håll den sedan varm tills grädden kokat klart.

IMG_6257IMG_6255IMG_6259

Hacka chokladen grovt!

IMG_6254IMG_6253

Det kan vara svårt att se när grädden reducerat klart så ett tips är att ha ett halvlitersmått i närheten och helt enkelt mäta grädden emellanåt. När den reducerat klart lägger du i den hackade chokladen och kakaon i grädden och rör tills all choklad har smält.

IMG_6261IMG_6264IMG_6268

Sila sedan mjölken med kryddorna direkt ner i grädd/chokladblandningen och rör om. Smaka av med en nypa salt och ev mer socker. Smaka smaka smaka tills du är nöjd. Om du tycker att den är föööör krämig i konsistensen tillsätter du bara lite mer ljummen mjölk. Jag älskar ju när den är krämig och god. Häll sedan upp chokladen i en kanna och smaka av med mörk rom.

IMG_6269IMG_6287IMG_6292

Vispa upp grädde och fyll upp en spritspåse. Skär några bananskivor på sniskan för lite dekorering. Häll upp i glas, spritsa på önskad mängd grädde, pudra över lite kakao och dekorera med en bananskiva. I med ett sugrör och Et Voila! Där har ni hela härligheten färdig att bara kasta sig över.

IMG_6282IMG_6298

Detta mina vänner är godis när det e som bäst.

Nu kör vi hårt i en vecka till! Snart är det fredag igen. Ha en fantastisk vecka!

// Fredrik

IMG_5494

Share This